2011. május 21., szombat

Régiből újat - konyha

A lakás a 2002. körül átesett egy festésen, redőnyöket szereltettünk fel.
15 év után viszont alaposan kifárasztottuk a konyhánkat illetve fürdőszobánkat és meguntuk a linóleumot is a konyhában, ebédlőben, mellékhelyiségekben.

2007-ben felújítottuk a konyhát, kicseréltük a linóleumot járólapra, 2009-ben pedig a fürdőszoba és a WC is teljes felújításon esett át.

A konyha ilyen volt (a szekrényajtók eredetileg barnák voltak, Nikoletta lux névre hallgatott a konyhabútor, ám egy nap megelégeltem és sk. átfestettem a frontot kékre. A színt úgy keverettem.):









Ilyen lett:













A konyhabútort egy belsőépítész barátunk tervezte az igényeinkhez alakítva. Mivel nincs spejz, így nagy hangsúlyt kapott a sok tárolóhely rengeteg jó megoldással. A korábbi konyhában kevés volt a főzés előkészítéshez szükséges felület, így ebből is sokkal több lett a felújítás után. Mivel korábban is képesek voltunk a konyhában "nyomorogva" ebédelni, így az ablak alatt a hosszú pult tökéletesen megfelel ennek a funkciónak a magas IKEA székekkel. Itt zajlik a vasárnapi ebéd is rendszerint.
A beépített konyhagépek a FAGOR választékából kerültek ki. A főzőlap fele indukciós és csakis azt használjuk, meg annyira élvezzük a főzést vele. Pillanatok alatt felforr a víz rajta és ha "takarékra" veszem, akkor az nem azt jelenti, hogy kb. 10 perc múlva csendesedik az étel forrása. Fantasztikus találmány!
A mosogató mellett pedig egy 9 terítékes (45 cm széles) mosogatógép is besegít a szennyesedény eltakarításba.

Felújítás éve: 2007.
Konyhabútor: egyedi tervezés, kivitelező Knizner Asztalos Kft.
Konyhagépek: Fagor, beépített hűtőszekrény - Whirlpool
Csaptelep: Grohe
Csempe: Zalakerámia (Provance)
Járólap: Zalakerámia (Toscana)
Ugyanez a járólap található az ebédlőben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése